Robbert Berkhout tijdens 'Koepel-debat'

Robbert Berkhout (oud)

Raadslid; Commissie Ontwikkeling, LIJSTTREKKER

Robbert

Hoi! Mijn naam is Robbert Berkhout (1986) en ik ben kandidaat voor de Haarlemse gemeenteraadsverkiezingen namens GroenLinks. Ik heb mij kandidaat gesteld omdat ik een groen, duurzaam en toekomstgericht Haarlem voor me zie. Dit beeld van Haarlem motiveert mij ontzettend om met een frisse en vernieuwende blik voor Haarlem aan de slag te gaan.

Waarom GroenLinks

GroenLinks is een partij die naar de toekomst kijkt en aan de lange termijn denkt. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe en duurzame oplossingen, waarbij wij niet bang zijn om met vernieuwende en baanbrekende ideeën te komen. GroenLinks is een partij van ideeën en ambitie. Dat is waar onze kracht ligt.

Juist in een tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen maakt GroenLinks zich sterk voor innovatie en creativiteit. Deze creativiteit zit met name in onze samenleving. De politiek moet niet enkel van bovenaf willen sturen. Door te faciliteren en te ondersteunen moet er juist ruim baan worden gegeven aan initiatieven en ideeën uit de samenleving zelf. Zo komen wij samen vooruit. In Haarlem zien wij al voorbeelden van deze ontwikkelingen. Hierbij denk ik aan duurzame ondernemers, repaircafés, bewuste burgers, autoleners en natuurlijk verschillende sociale initiatieven. Deze mensen en ideeën verdienen de ruimte.

Voor de gemeente ligt er de taak om Haarlemmers zelf aan hun stad te kunnen laten meebouwen. Het is daarom belangrijk dat wij als gemeente belemmeringen weg halen. Ik wil mij daarom inzetten voor flexibele regels, het delen van kennis, contact met de burger en ruimte voor initiatieven binnen de wijk. Op deze manier kunnen wij samen werken aan een groen, duurzaam en innovatief Haarlem voor iedereen.