Roseanne

Roséanne Timmer-Aukes

Raadslid, Cie. Samenleving

Naam:
Roséanne Timmer-Aukes

Leeftijd:
26

Woonsituatie:
Getrouwd

Waar woon je?
Ik ben opgegroeid in Schalkwijk, heb mijn pubertijd doorgebracht in de Leidsebuurt, ben daarna even in Noord wezen kijken, ik woon nu in het centrum en binnenkort verhuis ik weer naar Schalkwijk.

Waar kom je graag in Haarlem?
Ik kom graag in de natuur in Haarlem. Ondanks dat ik in de stad woon kan ik niet zonder groen en bomen. Ik ben dan ook erg blij dat de motie voor een ‘tiny forest’ is aangenomen.

Hoe zou je jezelf omschrijven:
Ik ben een jonge, hoogopgeleide, witte, valide, cis-vrouw.

Waar ga jij je hard voor maken?
Een groener, socialer en eerlijker Haarlem. Ik sta voor een toegankelijk en inclusief Haarlem. 2018 is het jaar van de toegankelijkheid en dat gaat verder dan alleen wat stoepen aanpassen. Valide mensen moeten samenwerken met minder valide mensen om zo een stad te creëren van en voor iedereen. En de gemeente moet daarin het voortouw nemen door haar website toegankelijk te maken voor slecht ziende. Haarlem moet een inclusieve, toegankelijke stad worden. Daarnaast sta ik ook voor heldere en duidelijke communicatie. De manier waarop je de boodschap brengt is even belangrijk als de boodschap zelf. Hierin ben ik voorstander van het principe: “Practice what you preach”.

Wat is jouw groene wens voor Haarlem?
Mijn wens is dat iedereen op loopafstand een stuk groen heeft waar ze zich even kunnen terug trekken. Met groen bedoel ik niet alleen maar gras, maar ook bomen, struiken en insectvriendelijke begroeiing. Daarnaast wens ik dat Haarlemmers overal kunnen komen met de fiets waarbij ze lekker kunnen doorfietsen en er daarnaast voldoende stallingen zijn op hun plaats van bestemming.

Wat is jouw linkse wens voor Haarlem?
Een Haarlem voor alle Haarlemmers, waarbij iedereen dezelfde kansen krijgt.

Wat wil je nog meegeven:
“Diversity is being invited to the party. Inclusion is being asked to dance.” – Verna Myers

Met zijn allen kunnen we Haarlem de meest toegankelijke en inclusieve stad van Nederland maken.