Initiatievencafé 6 maart 2018

21 juni Initiatievencafé bij DeDakkas

Gemeentelijk Nieuws: Heeft u een mooi idee voor de stad op het gebied van duurzame voedselvoorziening? Maar weet u niet goed hoe u hier verder mee moet? Kom dan naar het Initiatievencafé op 21 juni bij DeDAKKAS. Dit keer zijn niet alleen initiatiefnemers uit Haarlem welkom, maar ook initiatiefnemers uit de Metropoolregio Amsterdam! Het Initiatievencafé is namelijk onderdeel van het programma van WeMakeThe.City.

Een ‘initiatief’ op dit gebied kan van alles zijn. Van het plan om voedselverspilling tegen te gaan bij een lokale supermarkt tot het idee om samen met de buren een duurzame groentetuin te beginnen.

Voor een initiatief werkelijkheid wordt, moet er vaak een hoop gebeuren. Met het Initiatievencafé wil de gemeente initiatiefnemers op weg helpen, door mensen met een idee te verbinden met de juiste mensen die hen verder kunnen helpen. Dat kunnen andere initiatiefnemers zijn, maar ook maatschappelijke organisaties of ondernemers.
 

Tijdens iedere editie is ruimte om uw idee te pitchen. Ook zijn er mensen aanwezig die al een project hebben opgezet en die hun ervaringen willen delen. Na afloop van de pitches is er een (netwerk)borrel. U kunt daar andere ondernemende aanwezigen ontmoeten en misschien wel de fundering leggen voor een mooie samenwerking.

De gemeente wil meer ruimte geven aan mooie plannen en projecten vanuit de stad. Op de pagina www.haarlem.nl/initiatieven kunt u meer informatie en tips vinden.

Op het online platform HaarlemLink kunnen Haarlemmers een initiatief aandragen of meedoen aan een initiatief. Ook vindt u hier tips, adressen en praktische informatie om uw initiatief op te starten.

Donderdag 21 juni van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur) bij DeDAKKAS. Toegang is gratis. Wilt u een initiatief op het gebied van duurzame voedselvoorziening van de stad pitchen op donderdag 21 juni? Meld u dan vóór maandag 11 juni aan door een e-mail te sturen naar initiatief@haarlem.nl. Geef daarin uw naam en telefoonnummer door. Initiatiefnemers die zich opgeven, krijgen een gratis workshop ‘Pitchen met Passie’ van expert Paul Bierman op donderdag 14 juni 2018. Vanwege de vele pitchaanmeldingen, wordt er een selectie gemaakt. De initiatieven die 21 juni mogen pitchen ontvangen hier van tevoren persoonlijk bericht over.

Wilt u komen netwerken op donderdag 21 juni? Meld u dan van te voren aan via initiatief@haarlem.nl.