Collage Boom verplaatsing door Wethouder Sikkema

Wethouder Sikkema verplant boom Europaweg naar parkje Groningerlaan

Op 15 november in een miezerige regen verplaatst Wethouder Sikkema een boom uit het werkgebied van de reconstructie aan de Europaweg. Naast het verplanten van een aantal bomen komen er 139 nieuwe bomen bij in het Europaweg werkgebied. De gemeente wilde eigenlijk meer bomen planten maar de Bomenwachters adviseerden dat niet te doen zodat elke boom voldoende ruimte zou krijgen.

Een shovel met twee lepels schepte de boom met wortels en al op en verplaatste deze naar een parkje aan de Waddenstraat. Wethouder Cora-Yfke Sikkema zat in de boomverplaatsende shovel maar mocht geen knop aanraken vanwege de veiligheid, ondanks het feit dat de wethouder al veel ervaring heeft met het bedienen van laadschop, grijpers en andere grondverzetmachines.

Op de vernieuwde Europaweg wordt de rijbaan versmald met bomen ernaast. Nieuw asfalt aangebracht en een brede groene middenberm aangelegd met bomen en een viertal rotondes. Er komt ook een paddentunnel.

Het plantgat (al of niet goedgekeurd door de bomenwachters) werd uiteindelijk met de schep aangevuld door wethouder Sikkema met hulp van een aantal vrijwilligers van het Romolen Heempark.

De aannemer stelde een groter feestje in het vooruitzicht in de zomer van 2018.