18 maart -De fractie is op werkbezoek bij de Vereniging Marokkaanse Gemeenschap Haarlem  - VMGH . De fractie wordt ontvangen door Mohamed Boujnan (voorzitter) en Hakim Mounji (bestuurslid/secretaris).

Het gebouw aan de Stresemannlaan 60 (Hoek Braillelaan) is een voormalige basisschool. De VMGH zit inmiddels 2,5 jaar op deze locatie. Zij huren dit pand van de gemeente. De vereniging is opgericht als antwoord op het verzoek aan de Marokkaanse gemeenschap om meer verantwoordelijkheid te nemen. Er vinden veel activiteiten plaats in het gebouw met 3 lokalen en een grote ontmoetingsruimte. Er is huiswerkbegeleiding, een inburgeringcursus, een vrouwengroep, taallessen, armoedebestrijding, hulp bij invullen van formulieren, vertalingen bij doktersbezoek en sportactiviteiten. Alles gebeurt door vrijwilligers met financiële bijdrage van de leden en gebruikers en alles zonder subsidie.De vereniging wil een soort buurthuis worden voor alle bewoners, autochtone- en Syrische-, Turkse-, Soedanese-, Somalische- en Turkse bewoners.

 

Op 8 april wordt er een informatieavond georganiseerd over het project dat van 14 tot 23 juli wordt  uitgevoerd in en met de buurt: “Go Deep and Go Beyond-Meerwijk” waarbij buren speels actief kunnen worden en gaan samenwerken.

Zij nodigen andere organisaties van harte uit om in hun pand spreekuur te houden o.i.d.

Op de “NL-Doet”-dag hebben leden en vijf vrijwilligers van buiten de vereniging het speelplein opgeknapt. Zij willen dat graag met hulp uit de buurt afmaken. Als er behoefte aan is, willen ze wel een Bingoavond organiseren voor de buurt.