CO2,  weg ermee! Daar is ook onze regering op dit moment mee bezig. Op dit moment zijn er verschillende Regionale Energie Strategie (RES)- Regio’s opgetuigd. Dit proces voor onze regio wordt gefaciliteerd door de provincie Noord Holland en aangestuurd vanuit het Rijk. De bedoeling is dat we door dit proces meer duurzame energie kunnen opwekken waardoor onze energie voorziening CO2 vrij wordt. Meer informatie over onze RES vind je hier https://energieregionhz.nl/.

Vanuit de fractie GroenLinks Haarlem voert Melissa Oosterbroek het woord op dit energie vraagstuk. Dat is niet toevallig omdat zij als lid van de ‘Raad van innovatie’ van de Europese Commissie op de hoogte is van de laatste technologieën op het gebied van een schone energie voorziening.

Melissa heeft een whatsapp groep opgericht waarin groepsleden mee kunnen worden genomen in een grote hoeveelheid informatie. Het doel van de whatsapp groep is om GroenLinks Haarlem te ondersteunen in dit ‘Res-proces’ en mee te denken zodat we straks een strategie hebben waar Haarlem trots op kan zijn. Wil je ook deelnemen in de RES-groep? Dan stuur je een e-mail naar melissa@groenlinkshaarlem.nl