Jasper Drost

Jasper Drost

Fractievoorzitter, Cie. Ontwikkeling, Cie. Bestuur

Woordvoerder op de dossiers: bij cie. Bestuur op Burger en bestuur - bij cie. Ontwikkeling op Ruimtelijke stedelijke ontwikkeling - samen met Melissa

Naam:
Jasper Drost

Leeftijd:
31 jaar

Woon je in Noord, Zuid, West, Oost of centrum? 
Woon met heel veel plezier aan de Leidsevaart ter hoogte van het Sancta. Maar voel me eigenlijk in heel Haarlem thuis. Geboren in de transvaalbuurt, maar ook gewoond in het centrum, Frans Halsbuurt en Florapark.

Heb je huisdieren?
2 zelfs. Katten. Broer en Piet. Een Noorse boskat en Ragdoll.

Waar ga jij je hard voor maken?
Dat Haarlem een stad blijft om trots op te zijn en vooral waar iets gebeurt! Dat we blijven investeren in cultuur. Dat we blijven investeren in culturele broedplaatsen. In evenementen.

Wat is jouw groene wens voor Haarlem?
Dat we komende 4 jaar echt gaan werken aan een circulair Haarlem. Ik werk bij een ingenieursbureau en je ziet dat er ontzettend veel kennis is op dit vlak in de markt. Laten we er alles aan doen om die kennis eruit te halen en vol voor duurzaamheid en circulariteit te gaan.

Wat is jouw linkse wens voor Haarlem? 
Haarlem is een mooie stad. Haarlem is een rijke stad. Maar we moeten echt niet vergeten dat dat voor best wel wat Haarlemmers niet geldt. Het gaat om eerlijk delen. Het verkleinen van het gat tussen arm en rijk in plaats van vergroten.

Heb jij een duurzame tip voor de huishoudens in Haarlem?
Als je gaat verduurzamen: doe het met stapjes en houd het realistisch! Probeer doelen te stellen die haalbaar zijn. Als je nu elke dag vlees eet, is 3 keer per week geen vlees al een grote stap en misschien wel realistischer dan gelijk helemaal stoppen.

Waar kom je graag in Haarlem?
Oerkap en Patronaat, allebei vanwege de sfeer. Daar werken ontzettende veel fijne mensen. Daarnaast zit ik graag aan de stamtafel van de Roemer op de Botermarkt om mee te praten met het gesprek van de dag.

Wat is het mooiste plekje in Haarlem?
Uitzicht vanaf het kopje van Bloemendaal op Haarlem. Je ziet de stad dan prachtig liggen.

Als jij een boom zou zijn, welke zou je zijn?
Een eik, omdat ik een eik van een vent bent natuurlijk ;).