Zimbabwe Mnangagwa

12 december infoavond Zimbabwe

Pletterij - 12 december - toegang op basis van een vrijwillige bijdrage.
Op vrijdag 24 november 2017 werd Emmerson Mnangagwa ingezworen als nieuwe president in Zimbabwe. Hij volgt Robert Mugabe op die sinds 1980 aan de macht was. Gaat er nu veel veranderen in dat land en wat heeft het voor gevolgen voor de bevolking? Volgens de Mutarese stedenbandcoördinator Gift Sanyanga is er hoop op verbetering.

Op 12 december wordt vooruitgeblikt op wat er mogelijk gaat veranderen. Aanwezig Bart Luirink (hoofdredacteur Zuidelijk Afrika Magazine), Marnix de Bruyne (schrijver van We moeten gaan) en Paul Bogaert (cartoonist voor tijdschrift The Zimbabwean) en  Peter Hermes, oprichter en directeur van het Nederlands Instituut Zuidelijk Afrika. De avond wordt gepresenteerd door Jan van Eeden. Ook is er een kort skype-interview met stedenbandcoördinator Gift Sanyanga en oud burgemeester van Mutare Brian James.
De informatieavond vindt plaats in het kader van het project ‘Over en Weer’, dat onder meer een fototentoonstelling omvat over de mensen die zich in Haarlem en Mutare hebben ingezet voor hun omgeving en daarbij geleerd hebben van elkaar. De foto’s zijn gemaakt door de Haarlemse fotograaf Dik Bol.