Buurtblik
Buurtblik

Buurtblik voor en door 65+ers gaan door bij Haerlemsbodem

Met BuurtBLIK gaan 65-plussers met camera en microfoon op onderzoek uit naar activiteiten in Haarlem. En maken videofilmpjes voor andere 65-plussers. Ze maken ze een soort ‘uitagenda’ in beeld, met als doel ouderen in Haarlem wegwijs te bieden in activiteiten en ontmoetingen die bij hen passen. De filmreportages werden onder andere geschoten bij wijk- en ontmoetingscentra. Maar ook een aantal activiteiten bij bijvoorbeeld Resto van Harte, Gezond Natuur Wandelen en theatergroep Vonk werd vakkundig vastgelegd. Veel van de makers waren verbaasd over de vele, leuke activiteiten die Haarlem rijk is.

Dit project is 2 jaar lang uitgevoerd in Haarlem en heeft informatieve video’s opgeleverd. De 40 makers hebben het met veel plezier gemaakt.

De filmreportages die zij maken worden vertoond tijdens diverse bijeenkomsten en verspreid door de samenwerkingspartners, waaronder Haarlem Effect, BUUV, Dock Haarlem, stichting SHDH, Bibliotheek Haarlem, Pré Wonen, de Immanuelkerk, ZorgBalans, SportSupport, Rode Kruis en het Leger des Heils. Er zijn verschillende video’s te zien op buurtblikhaarlem.nl in verschillende categorieën: Bewegen-11; Cultuur- 7 ; Creatief-2; zingeving -4; Natuur-3; Ontmoeting-12.  De videofilm makers gaan verder onder de vlag van Haarlem Effect en Haerlems Bodem.