Klimaatmeter

De Co2 meter moet naar 0 op de klimaatmeter

Op het Haarlem Duurzaam festival werd een klimaatmeter onthuld met de stand van CO2 uitstoot in tonnen vermeld. Het getal moet drastisch omlaag in Haarlem.

De meter is gemaakt van gerecycled materiaal door 'Mooi Zooi',  twee jaar geleden de winnaar van de Groene Mug bokaal.

Wethouder Duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema speechte ”Haarlem heeft een duurzaamheidsprogramma met hoge ambities. De gemeente geeft het goede voorbeeld, Bewoners nemen fantastische initiatieven in de hun eigen wijk. En partners en bedrijven in de stad komen met duurzame producten op de markt. Hier vandaag letterlijk!
We moeten met z’n allen van het aardgas af. Haarlem wil dat in 2040 bereiken. Voor een klimaatneutraal Haarlem moeten we daarom over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken. Een mega-operatie.

Voor het vierde jaar op rij is er in Haarlem sprake van een daling van CO2-uitstoot. Het aantal zonnepanelen neemt in onze stad toe. Niet alleen op daken van woningen, ook op het dak van een ander.

Allemaal bemoedigende ontwikkelingen. Maar om in 2030 klimaatneutraal te zijn en in 2040 aardgasvrij zijn er natuurlijk nog veel meer inspanningen nodig. Zeker in Haarlem, dat relatief veel oude woningen herbergt.”