-
Snuffelmug
-
Beebox
-
Miss Green
-
EvoSwitch
-
Prins Staal & Haarlem Noorderlicht
-
G8 Culturele Instellingen Haarlem
met een Green Key
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem,
bibliotheek Zuid-Kennemerland, Patronaat,
Toneelschuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum,
Hart en het Noord-Hollands Archief
Bovenstaande volgorde is willekeurig.
Vanaf 27 december 2016 wordt het juryrapport van deze zes genomineerden gepubliceerd op de website van de Groene Mug. Ook zal er vanaf dat moment een korte beschrijving per genomineerde verschijnen. Sinds 2014 is de Groene Mug Bokaal een duurzame publieksprijs! Haarlemmers konden hun voorkeur uitspreken door op één van die kandidaten te stemmen van 27 december tot en met 6 februari 2017.
De wisselbokaal ging achtereenvolgens naar:
- 2009: Kunstijsbaan Haarlem vanwege de warmteterugwinning van de ijsproductie.
- 2010: Installatiebedrijf La Fleur voor het bouwen van een milieuvriendelijk bedrijfsgebouw in de Waarderpolder.
- 2010: Drukkerij Damen Grafia om hun bijzonder duurzaam gevoerde manier van produceren.
- 2011: Koffie- en theebranderij Simon Lévelt omdat ze nauw samenwerken met de producenten en daardoor zorgen voor goede leef- en werkomstandigheden van de arbeiders.
- 2011: Friethoes aan de Kruisweg om hun heerlijke biologisch verantwoorde frietje.
- 2012: Hotel Van der Valk Haarlem-Zuid omdat het hotel in korte tijd grote stappen zette met een Warmte Kracht Koppeling waarmee op duurzame manier elektriciteit wordt opgewekt. En het hotel heeft de golden Green Key (2012).
- 2013: Transportbedrijf Beentjes Dit bedrijf ontwikkelde een plan om binnen vijf jaar de CO2-uitstoot met meer dan 20% te verminderen.
- 2014: De Nieuwe Akker: een biologische tuinderij aan de rand van Haarlem met alleen maar eerlijke groenten.
- 2015: Stayokay vanwege de unieke en gedreven duurzame bedrijfsvoering, waaronder het aanbod van zoveel mogelijk fairtrade en biologische producten en een aanzienlijke reductie van het chemiegebruik.
- 2016: stichting Mooizooi. een creatief magazijn waar restafval en restmaterialen van bedrijven voor allerlei creatieve doeleinden worden verzameld. Met werkgelegenheids- en dagbestedingsprojecten, workshops en kinderfeestjes.