Suzanne Klaassen van Juttersgeluk , Afdelingsvoorzitter GroenLinks Haarlem Adri Zuidervaart en Erna Hollander, van Stichting Haarlem Noorderlicht.

Erna Hollander van Haarlem Noorderlicht winnaar van het Haarlemse Groene Lintje 2018

(Op de foto: Suzanne Klaasen staat op het punt om Erna Hollander nog een extra, groot, groen lint om de hals te draperen.)

Erna Hollander, initiatiefneemster en voorzitter van Stichting Haarlem Noorderlicht kreeg tijdens de Duurzaamheidsmarkt op zondag 7 oktober het Haarlemse Groene Lintje 2018 opgespeld door bestuursvoorzitter Adri Zuidervaart van GroenLinks Haarlem. De jury prijst het initiatief dat voor veel Haarlemmers drempels wegneemt om over te stappen op een duurzame energievoorziening.

Meer informatie over Stichting Haarlem Noorderlicht is te vinden op www.haarlemnoorderlicht.nl.

Elk jaar reikt GroenLinks Haarlem het Groene Lintje uit aan een Haarlemmer of Haarlemse organisatie die zich positief inzet voor groen, milieu of duurzaamheid.

De jury van het Haarlemse Groene Lintje bestaat uit Robbert Berkhout, fractievoorzitter van GroenLinks-Haarlem, Adri Zuidervaart, bestuursvoorzitter GroenLinks-Haarlem en de winnaar van het Haarlemse Groene Lintje in 2017: Suzanne Klaassen van Juttersgeluk.

Voor het Groene Lintje zijn de volgende criteria vastgesteld:

  1. De genomineerde heeft zich op een originele of bijzondere manier ingezet voor natuur en/of milieu en/of duurzaamheid binnen Haarlem;

  2. De genomineerde onderscheidt zich van anderen door zich op inspirerende wijze en met persoonlijke passie in te zetten voor zijn/haar/een initiatief dat impact heeft / zichtbaar is voor een groter publiek;

Zowel individuen, als groepen kunnen worden genomineerd.

GroenLinks-Haarlem is het hele jaar door op zoek naar initiatieven die voor het Groene Lintje in aanmerking komen.

Duurzame initiatieven kunnen worden gemeld bij GroenLinks-Haarlem via e-mail: secretaris@groenlinkshaarlem.nl.