Fietspaden Rijksstraatweg voor 3 miljoen verbeterd

Wortelopdruk van bomen die naast een fietspad staan, veroorzaken op de Schoterweg en Rijksstraatweg schade aan het wegdek. Het fietspad is hobbelig, oncomfortabel en soms gevaarlijk; je kunt er lelijk onderuit gaan. Groeiende wortels zijn oersterk en het maakt niet uit of het om een geasfalteerd of een tegelfietspad gaat.
Op advies van de Fietsersbond heeft GroenLinks wethouder Cora Yfke Sikkema, in 2017, het besluit genomen om een proef te doen met  het systeem ‘Easypath’ dat bestaat uit 14 cm dikke gekoppelde prefab betonelementen. Het is ongevoelig voor wortelopdruk door de onderlinge koppeling en de hoge kwaliteit gewapend beton. De wortels zullen doorgroeien in een richting waar dit wel gaat. De pilot is goed bevallen.

Vanaf 22 november worden delen van het 7 km lange traject aangepakt te beginnen in het Noorden bij de Ambachtstraat. Inmiddels wordt putkoppen weggehaald en stukken afgegraven. Het project kost 3 miljoen. ’s Avonds kunnen de bushaltes Minahassastraat en Spaarnhovenstraat tijdelijk komen te vervallen. Kijk voor meer reisinformatie op www.connexxion.nl.

Het wordt veiliger, comfortabeler en duurzamer fietspad (ruim 7km). En mede daardoor draagt het bij aan een verhoogd gebruik van de fiets in de stad. Het verminderd ongevallen. Bomen kunnen worden behouden. Het verminderd het onderhoud (levensduur 60 jaar)  en bij werkzaamheden kunnen de betonblokken weggehaald en weer teruggeplaatst worden.