Garage De Kamp opening vergroening op 10 mei 2017

Garage De Kamp Groener

12 plantenbakken van vier meter breed voor de gevel aan de De Witstraat, geven parkeergarage De Kamp een groenere en aangenamere aanblik. De bakken hangen per vier onder elkaar in 3 verticale stroken. De bakken zijn aan de voorkant voorzien van staalplaten die bovenaan recht maar onder golvend zijn gezaagd. Spandraden tussen de bakken accentueren de verticale lijnen van de garage en vormen houvast voor de beplanting om te kunnen groeien en klimmen.

Feestelijke opening op 10 mei

Wethouder Cora-Yfke Sikkema is verheugd over de aanblik. Idealiter zou de gehele gevel groen moeten worden maar daar is te weinig budget voor; vertelt Cora-Yfke. Zij vindt de roest wel mooi passen bij het groen. Zij is blij met de participatie van de Wijkraad, bewoners e.a. bij het ontwerp, gemaakt door “De Dakdokters”.

De luifel is, op verzoek van bewoners, voorzien van een houten boeideel en een sedum dak. De Dakdokters hebben gekozen voor een beplanting van inheemse soorten die goed zijn voor het milieu en aantrekkelijk voor insecten, bijen en vlinders. Daarmee gaat de parkeergarage bijdragen aan een grotere biodiversiteit in de binnenstad.

 

De bakken hangen niet rechtstreeks aan de gevel, maar zijn via een constructie bevestigd aan de vloeren van de verschillende etages.