Heel bijzondere bloempotten zijn op 31 maart door de gemeente Haarlem uitgereikt aan de partners in Molenwijk Noord als dank voor hun inzet in de wijk. De bloempotten zijn gemaakt van gerecyclede plastic ‘overschoenen’.

Deze blauwe schoenen waren nodig bij een bijeenkomst over de gebiedsvisie van de wijk die gehouden werd in een gymzaal. In een gymzaal mag je niet met buitenschoenen binnenkomen, daarom werd gebruik gemaakt van deze overschoenen.

De gerecyclede bloempotten kunnen uiteindelijk weer verwerkt worden tot nieuwe plastic producten. Deze cyclus kan zich veelvuldig herhalen.

Circulair

Haarlem wil in 2040 circulair zijn. Onze grondstoffen raken op en het aantal mensen op de planeet blijft groeien. Het is dus noodzakelijk dat producten en materialen herbruikbaar zijn en dat we geen afval creëren. Dit betekent dat we andere, duurzame keuzes moeten maken.

C-District

Teun Zoetemeijer van Plasticworkshop.nl is innovator op het MAAK-terrein (onderdeel van het C-District) en onderzoekt de mogelijkheid van hergebruik van plastic van verschillende producten. Het plastic van de overschoenen heeft hij verwerkt tot bloempotten. De gemeente ondersteunt de ontwikkeling van het MAAK-terrein en C-District

van 20 mondkapjes een pot
Van 20 polypropyleen mondkapjes een bloempot maken-plasticworkshop.nl