Gemeentenieuws: Eenmalige energietoeslag voor financieel kwetsbaren

Heeft u een inkomen tot 120 % van het bijstandsniveau en bent u hoofdbewoner? Dan heeft u recht op een eenmalige energietoeslag van € 800 netto.

Hoe krijgt u dit bedrag?

Heeft u een bijstandsuitkering en een HaarlemPas? En bent u hoofdbewoner op het adres waar u staat inschreven. Dan ontvangt u van ons automatisch het bedrag van € 800 op uw rekening.

U zit onder bewindvoering of u heeft een schuldregeling bij de gemeente

Heeft u een bewindvoerder of zit u in een schuldregeling bij de gemeente? En betaalt de gemeente namens u de energienota? Dan maken wij het volledige bedrag rechtstreeks over naar de bewindvoerder of naar de schuldregeling.

Is uw bankrekening niet bekend?

U bent hoofdbewoner met een HaarlemPas en de gemeente weet uw bankrekening niet, of weet niet of deze nog klopt. U ontvangt dan van de gemeente een brief met de vraag uw rekeningnummer aan ons door te geven. U ontvangt deze brief eind april. Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, maken wij het bedrag naar u over.

Geen HaarlemPas maar wel een laag inkomen?

Heeft u een laag inkomen, tot 120% van het bijstandsniveau. Maar heeft u geen HaarlemPas? Dan kunt u de toeslag zelf aanvragen. Het aanvraagformulier staat eind april op de website.

Voor het aanvragen van de energietoeslag telt uw vermogen niet mee.

Voor het aanvragen van de HaarlemPas telt het vermogen wel mee, zie www.haarlem.nl/haarlempas.

Vragen?

Heeft u vragen over de energietoeslag? U kunt uw vraag mailen naar energietoeslag@haarlem.nl.