Vanaf 1 juli breidt het aantal autoluwe straten in de Haarlemse binnenstad zich verder uit. Dat betekent niet alleen meer ruimte voor fietsers en voetgangers, maar ook voor bewoners in het centrum. Bovendien kan de stad weer een beetje groener kleuren.

Voetgangersgebied

Rondom de Nieuwe Groenmarkt, Kruisstraat en Jansstraat zijn de straten per 1 juli officieel voetgangersgebied en mogen gemotoriseerde voertuigen alleen tussen 6.00 en 11.00 uur de straten in. Op deze manier wil de gemeente fietsers en voetgangers meer ruimte geven. Maar ook de stad een stukje groener, gezonder en klimaatbestendiger maken. Tevens helpt het mee om de hoeveelheid fijnstof in de binnenstad te verminderen. Haarlem hoopt hiermee dat de stad aantrekkelijker wordt voor de mensen die er wonen, ondernemen en winkelen.

Geen parkeerplek in de nieuwe zone

Tot 11 uur kan iedereen het gebied in om te laden en lossen. Daarna mogen alleen bewoners en ondernemers met een speciale toegangspas laden, lossen, halen en brengen. Voor maximaal een uur. Parkeren mag niet meer in de nieuwe zone. Zo komt er rondom de Nieuwe Groenmarkt meer groen en extra fietsenstallingen. Voor bewoners in het autoluwe gebied zijn er parkeerabonnementen met korting voor een aantal parkeergarages te krijgen.

Meer informatie leest u op www.haarlem.nl/autoluw.