Op 19 mei 2022 is de landelijke Dag van de Buurt. Op deze dag kunt u zelf meemaken wat er gebeurt Ook gemeente Haarlem doet mee op 19 mei tussen 10.15 en 12.00 uur in Schalkwijk en van 13.30-15.30 uur in de Rozenprieel.

In heel Nederland laten actieve bewoners en betrokken wijkwerkers zien wat er speelt in hun buurt en wijken. Want zowel de gemeenten als de rijksoverheid hebben opnieuw veel belangstelling om gebiedsgericht aan de slag te gaan. Maar niet zonder de bewoners en werkers in de wijken.

Wijksafari Schalkwijk

In Haarlem hebben we de afgelopen jaren geëxperimenteerd met een democratische buurtbegroting in ons ‘jongste’ en levendige stadsdeel Schalkwijk. We ontvangen u voor een inspirerende 'DvdB-talk' over het experiment in een van de leukste buurtinitiatieven in dit gebied. Daarna stappen we op de fiets en we gidsen u langs een aantal andere initiatieven in de wijk. Initiatieven die door bewoners zelf, al dan niet samen met de gemeente, tot stand zijn gekomen. Met de BurgerinitiatievenBingokaart loodsen we u langs succesvolle en moeizame trajecten, en hopen we u te inspireren tot betere buurtbegrotingen.

Informatie en aanmelden

Groepsgrootte: maximaal 30 personen
Voorwaarden: u komt op de fiets (eigen fiets/OV). Als dat niet mogelijk is: laat het ons weten. We zoeken dan naar een oplossing
En verder: meldt u zich ook aan voor de bijeenkomst Wijkaanpak Rozenprieel, dan bieden we u een gratis lunch aan. Graag even aangeven bij uw aanmelding.

Inloop fietstocht: tussen 10.15 en 10.30 uur
Start programma: 10.30 uur
Start fietstocht: 11.00 uur.

Voor diegenen die ook het middagprogramma volgen de lunch vindt plaats in Buurthuis De Tulp, Voortingplantsoen 56, 2012 XZ Haarlem van 12.30 tot 13.30 uur

Aanmelden: Haarlem, Schalkwijk - (dagvandebuurt.nl)

Wijkaanpak Rozenprieel

Vanuit buurthuis de Tulp in de oude volksbuurt het Rozenprieel vertellen we u over de Wijkaanpak Rozenprieel die hier ondertussen vijf jaar loopt. Hoe kwamen we tot een wijkaanpak? Waar liepen we tegenaan, hoe losten we dit op en hoe gaan we de komende jaren verder? Leer alles over de do’s en de dont’s van een wijkaanpak.

Informatie en aanmelden

Locatie: buurthuis de Tulp, Voortingplantsoen 56, 2012 XZ Haarlem
Tijdstip: 13.30 tot 15.30 uur.

Aanmelden: Haarlem, buurthuis de Tulp - (dagvandebuurt.nl)