Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen worden van 24 november tot 10 december wereldwijd gebouwen in het oranje licht gezet: Orange the World.

Het standbeeld Kenau draagt een oranje sjaal

Haarlem doet ook mee: het Teylers museum, de toren van de Grote of Sint Bavo, molen De Adriaan, het Provinciehuis, Stadsschouwburg, MSD, Patronaat en de Amsterdamse Poort zullen oranje verlicht zijn.

De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Want wist je dat 1 op de 3 vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken heeft? Deze campagne Orange the World is dus keihard nodig.

Ik ben #medestander. Jij ook?

Dit jaar is het thema: “Ik ben #medestander. Jij ook?” Dus juist ook de vraag aan mannen, vaders, broers om zich ook uit te spreken tegen geweld tegen vrouwen. Het stoppen van geweld tegen vrouwen is in elk geval óók een mannenzaak.

Vrouwenorganisaties

Het is voor het zesde jaar op rij dat Nederland mee doet aan de Orange the World campagne. De campagne in Haarlem en de regio wordt georganiseerd door 4 regionale vrouwenorganisaties: Soroptimistclub Haarlem e.o., Soroptimist club Haarlem-Kennemerland, Zonta Kennemerland-Zuid en VVAO afdeling Haarlem.

Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem is actief bezig met het voorkomen en duurzaam stoppen van Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Haarlem voert samen met de regiogemeenten en ruim vijftig samenwerkingspartners het actieprogramma uit dat hoort bij onze regiovisie Verbinden en versterken in de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.