Nieuwjaarsreceptie 2019 collage
Nieuwjaarsreceptie 2019 collage

Geslaagde en positieve Nieuwjaarsreceptie

In een kleine ruimte werd met groot enthousiasme goede nieuwjaarswensen uitgewisseld door GroenLinksers en politici van andere partijen. Onder het genot van drankjes en veganistische hapjes werden verhalen gedeeld en geluisterd naar enkele toespraakjes.

Jeroen Philipsen, de nieuwe campagneleider roept de leden op mee te doen met de Huis-aan-Huisactie voor Provinciale/Waterschaps, Europese verkiezingen, te beginnen komende zaterdag.

Afdelingsvoorzitter Adri Zuidervaart memoreert de verkiezingsoverwinning met 9 raadszetels en het aantal zetels in de perioden daarvoor. Robbert Berkhout blikt terug op de afgelopen periode en constateert dat de huidige twee wethouders dubbele namen hebben waarna hem plotseling invalt dat hijzelf ook twee geboortenamen heeft. Daarna blikt Jasper Drost (over drie weken fractievoorzitter) vooruit en onthult dat hij drie voornamen heeft……..

Tenda Hoffmans (voormalig fractievoorzitter drie perioden geleden) spreekt Cora-Yfke Sikkema toe en roemt vooral haar oprechtheid en analysevermogen. Cora-Yfke (die op verzoek demonstreert dat ze het Groningse knauwen nog niet is verleerd) biecht op dat ze in het begin van haar raadslidmaatschap moeite had om ‘politiek te denken’.

Met applaus wordt dit programmaonderdeel afgesloten.