Aan het einde van de "Groene Maand" heeft GroenLinks twee plaatsgenoten in het zonnetje gezet. De Haarlemmers Ronald van Zon en Henk Verboon kregen een Groen Lintje opgespeld: het teken van waardering voor initiatieven op het terrein van natuur en milieu of duurzaam leven en ondernemen.

GroenLinks Haarlem deed begin september een oproep voor het nomineren van mensen die zich inzetten voor bijvoorbeeld energiebesparing, groen in de stad, bescherming van de natuur, biologische landbouw of verbetering van het milieu.

Ronald van Zon is in zijn vrije tijd onder meer Nationaal-Parkgids en actief bij het IVN in Haarlem. Verder beheert Van Zon de website GroenForum.nl. Binnen Haarlem is hij een veelgezien gezicht rond acties voor het behoud van het karakter van het Pim Mullier Sportpark en het groenbeheer van de Bolwerken.
Henk Verboon is al vijfentwintig jaar actief lid van onder meer Milieudefensie. Hij is sinds 1991 een actieve luis in de pels van de Haarlemse gemeenteraad. Hij stond aan de wieg van de Haarlemse autovrije dag en is intensief bezig met de (gevolgen van de) Schoteroogbrug en acties tegen de Oostroute.

Lukas Mulder, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad, noemde Van Zon en Verboon Groene Ridders: beiden zetten zich met veel energie in voor een groen en gezond Haarlem. Mulder hoopt dat deze première van de Groene Lintjes in Haarlem het begin is van een lange traditie.

GroenLinks Haarlem organiseerde tijdens de Groene Maand diverse activiteiten, zoals een excursie met de Haarlemse bomenwachters en het uitdelen van stickers aan leerlingen en ouders die niet met de auto naar school komen onder het motto "Ik ben een held, want ik kom niet met de auto naar school".