Manifestatie ondersteuning Jos Wienen

Haarlemmers steunen bedreigde burgemeester

Op 14 oktober om 16.00 uur start Alain Timmers een manifestatie waarbij vele Haarlemmers de burgemeester een hart onder de riem steken vanwege de bedreigingen aan zijn adres. Na een aantal sprekers komt ook Burgemeester Jos Wienen op het bordes om het toegestroomde publiek te bedanken voor de steun. Hij krijgt een lang applaus.
Wienen stelt dat hij liever een opduikende burgemeester is dan een onderduikende, hoewel hij die laatste term liever niet wil gebruiken voor zijn situatie.
Een protestbord verwoordt veler gevoelens heel mild met het woord "Foei"; een groter spandoek toont de wapenspreuk van Haarlem: Vicit vim virtus: De moed heeft het geweld overwonnen. Na sprekers uit de Tweede Kamer spreekt, ex-CDA raadslid gemeenteraad Haarlem, Jur Visser en de dominee van de Grote Kerk bemoedigende woorden aan het adres van Jos Wienen en waarderende woorden voor de aanwezige demonstranten. Na minister Ollongren zingt Fredie Kuiper het lied "Haarlem wat ben je mooi"met een aangepast laatste couplet, het refrein wordt luid meegezongen.