Uitgesproken GroenLinks in  commissie Beheer door Melissa Oosterbroek op 11 maart 2021

We hebben het over de oprichting van onze energie B.V. in Haarlem een heugelijk moment. Want dit bedrijf is een belangrijke pijler van de sociale energie transitie. We beginnen bij de wijk waar de mensen onze hulp het beste kunnen gebruiken. We doen dit samen met alle partijen en gaan werk met werk maken en tegelijkertijd alles duurzaam doen zodat we per 2030 klimaatneutraal zijn. Vandaag was ik bij een VNG bijeenkomst waar de Europese Commissie aangaf dat gemeentes, de innovators zijn van Europa. En dat klopt want wij als gemeente moeten het uitvoeren en dat doen wij als Haarlem, daar ben ik trots op, we moeten de ambities vormgeven en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. En ook de ontwikkeling van deze stukken was een innovatie proces.

Laat ik voorop stellen dat ik blij ben met de stukken die er nu liggen. Anders dan afgelopen december toen ik kritisch was. Ik zie dat de wethouder mijn bezwaren heeft gehoord en heeft verwerkt in de stukken. 1. Alle risico’s die ik kan bedenken zijn goed benoemd en 2. Het financieringsplan is verbeterd. Door zelf ook gebruik te maken van lening van de provincie kunnen wij dé gelijkwaardige partner zijn in de ontwikkeling B.V. En 3 wij gaan de exit regeling nog verder uitwerken en met elkaar afspreken voor ondertekening in de statuten. Dat geeft de burger moed. Laten we snel duurzaam doorpakken want actie is nodig en we zijn wat GroenLinks betreft op de goede weg. Laten we nu versnellen.

Lees hier de stukken bij punt 10 Commissie beheer 11 maart 2021 19:10:00, Gemeente Haarlem. Heeft u op en aanmerkingen laat het Melissa dan weten via melissa@groenlinkshaarlem.nl of via app naar 0622156167. In juni neemt de commissie het definitieve besluit voor de oprichting van het warmtenet.