Op donderdag 4 september is in de commissie Samenleving het plan van aanpak  betreffende de huisvesting en activering van kwetsbare (zwerf)jongeren behandeld. Dit plan is opgesteld nadat GroenLinks op 11 april 2013 een motie heeft ingediend, welke unaniem door de raad is aangenomen. In deze motie heeft GroenLinks gevraagd om; in samenwerking met de ketenpartners en woningcorporaties, een plan op te stellen om zwerfjongeren te huisvesten en te activeren.

Het plan van aanpak geeft een helder beeld over de afspraken die nu zijn gemaakt met de verschillende partners. Zo zijn er onder andere afspraken gemaakt met woningcorporatie om het lang verblijf van zwerfjongeren in Spaarnezicht terug te dringen. Om binnen redelijke termijn een passende huisvesting te bieden.

In het kader van activering zijn er afspraken gemaakt met het samenwerkingsverband voorgezet onderwijs, het ROC Nova College, Leerplicht, Paswerk en Perspectief leerwerkbedrijven om een passend aanbod te doen voor scholing, gericht op het behalen van een diploma of een beroepsgericht certificaat.

Nu er tal van afspraken en intenties zijn uitgesproken door verschillende  partners heeft GroenLinks aan het College van B& W gevraagd om binnen 1 jaar met een evaluatie te komen.

Abid Azannay