GroenLinks Haarlem; met nu 9 zetels in de gemeenteraad, de grootste partij met twee wethouders in het huidige college, heeft een kandidatenlijst opgesteld. Bij de eerste 10 kandidaten: vijf vrouwen en vijf mannen waaronder 4 nieuwkomers.

Het is een evenwichtige lijst met veel talent en ambitie die het beste willen bereiken voor Haarlem. https://haarlem.groenlinks.nl/onze-mensen

Overigens zijn de wethouderskandidaten nog niet bekend. De keuze wordt later door de Top-10 van de lijst gemaakt.

Jasper Drost

De leden kozen Jasper Drost tot lijsttrekker. Hij heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen als aanvoerder van de coalitie (GLH-PvdA-D66-CDA). Met zijn kalmte en analysevermogen weet hij anderen te overtuigen. Hij heeft een helder taalgebruik en oog voor het juiste proces. Hij weet Linkse idealen op gebied van Duurzaamheid, Groen en Sociaal met zijn team te verwezenlijken.

Jasper Drost “Dit team is een ideale combi van talent en ervaring. Samen gaan we keihard aan de slag om van Haarlem een klimaatpositieve stad te maken, ervoor te zorgen dat elke Haarlemmer mee kan doen en we de wooncrisis te lijf gaan

Nummer twee op de lijst journalist Ziggy Klazes gaat voor haar derde raadsperiode. Zij is bekend vanwege haar grote sociale hart voor mensen in de verdrukking en jeugdzorg. Daarnaast is zij inventief en bekend van stadsprojecten zoals; het schillenboer-project en de Tafel van Veel ter bestrijding van eenzaamheid.

Ziggy Klazes
Ziggy Klazes

Nummer drie is huidig raadslid Sacha Schneiders-Spoor. Zij is advocaat generaal bij het gerechtshof Amsterdam en is de drijvende kracht achter de invoering van de milieuzone, 30km als standaard in de stad en het beter behoud van bomen.

Op plaats vier de eerste nieuwkomer op de lijst van GroenLinks: de gedreven actievoerder van Extinction Rebellion Haarlem, dus zeer bewust van de klimaatproblemen en de urgentie van oplossingen: Janneke Barten.

Janneke Barten
Peter van den Doel

Nummer vijf staat huidig raadslid Peter van den Doel. Hij is cultureel ondernemer en deskundig op gebied van volkshuisvesting, cultuur en financiën.

Nummer zes op de kieslijst is Melissa Oosterbroek. Huidig raadslid, sociaal ondernemer en onvermoeibaar strijdend tegen de klimaatproblemen en voorvechter van een duurzame aanpak die ook sociaal duurzaam moet zijn.

Melissa Oosterbroek
Najim Zohri

Nummer zeven op de lijst is Najim Zohri, huidig raadslid, is shopmanager bij een telecombedrijf en heeft oog voor de sociale noden van mensen met een minimum inkomen en met speciale aandacht voor Schalkwijk.

Nummer acht voor GroenLinks is nieuwkomer Jeroen Philipsen. Hij is binnen GroenLinks Haarlem al actief als afdelingsbestuurslid en campagneleider. Hij is een sociaal ondernemer met een links hart en met humor.

Jeroen Philipsen
Martin de Jong

Nummer negen is nieuwkomer Martin de Jong. Deze ondernemer heeft in Haarlem de groene organisaties weten te verbinden in een Klimaatcoalitie. Hij is de drijvende kracht achter het huidige verkiezings-programma.

Nummer tien is nieuwkomer Anika Timmerman. Zij is werkzaam bij een waterschap en daardoor zeer bewust van de klimaatproblemen die we moeten aanpakken.

Anika Timmerman
Plek 11-25