Jesse Klaver in Haarlem Kantinetour

Kantinetour Jesse in Haarlem

2 juli was Jesse Klaver in Haarlem-de Ringvaart en leidde een gesprek met heel veel verschillende onderwerpen. De onderwijzers, verpleegkundigen en brandweerlieden vertelden over concrete zaken die niet goed gaan in de semi-publieke sector.

Aanstaand raadslid (zorgverlof) Melissa Oosterbroek bezocht het evenement namens bestuur & fractie. Melissa: "Ik heb geleerd dat er verbetering mogelijk is bij het samenwerkingsverband van scholen over passend onderwijs. Ook leidt marktwerking in de thuiszorg tot dubbele sleutelkluizen met dubbele kosten. Verder weten minima het potje, voor zorgkosten die niet worden gedekt bij de ziektekostenverzekering, niet te vinden bij de gemeente". Oosterbroek bespreekt de verbeterpunten in de fractie zodat deze problemen plaatselijk en regionaal worden opgepakt.

Het was voor de landelijke fractie GroenLinks een leerzame avond waarin Jesse Klaver werd gesterkt met argumenten voor de verandering van het toeslagen systeem naar een basisinkomen. Het is hem duidelijk gemaakt dat marktwerking in veel gevallen erg goed werkt maar dat wanneer er onwenselijke resultaten zijn van de marktwerking, de overheid dat gemakkelijk kan bijsturen door meer sturing te geven. Zo is het voor de gehele zorgsector bijvoorbeeld makkelijker als er eenzelfde declaratie formulier is voor alle zorgverzekeringen.

Melissa Oosterbroek