Kiezers bedankt!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft GroenLinks Haarlem prachtige resultaten gehaald. Een grote groep Haarlemmers heeft weer gestemd op een groener, duurzamer en socialer Haarlem. Daar willen we alle kiezers ontzettend voor bedanken!

De uitslag maakt de Haarlemse raad nog iets progressiever (al een ruime meerderheid van de te verdelen zetels wordt bezet door progressieve partijen) en de huidige coalitie behoudt een meerderheid. GroenLinks is in 29% van de stembureaus de grootste partij geworden.

Percentage stemmen tot 2022

De goede resultaten van deze verkiezingen staan niet op zichzelf. Sinds de jaren 90 laat GroenLinks zien een stabiele partij in Haarlem te zijn. Daar zijn we trots op!

Door deze resultaten moeten we wel van een aantal raadsleden afscheid nemen die afgelopen periode voor GroenLinks in de raad hebben gezeten. Eerder stopten Ikiena van der Sluis en Burhan Gün. Bij de laatste raad deze periode zullen Roséanne Timmer-Aukes, Najim Zohri, Peter van den Doel, Peter van der Mark en Marion Steyger afscheid nemen. We zijn ze dankbaar voor afgelopen periode. Het was een topteam!

Daarmee bestaat de nieuwe fractie uit Palwasha Hamzad, Janneke Barten, Sacha Schneiders, Melissa Oosterbroek, Ziggy Klazes (vice-fractievoorzitter) en Jasper Drost (fractievoorzitter).

Namens de gehele fractie,

Jasper Drost
Fractievoorzitter GroenLinks Haarlem