Marion Steyger
Marion Steyger

Marion Steyger ziet zich genoodzaakt te stoppen als raadslid

Beste GroenLinks Haarlem leden,

 

Vorige week heb ik ontslag gevraagd als lid van de gemeenteraad van Haarlem.

Dat was geen gemakkelijk besluit. De tekst van de brief die ik gestuurd staat hieronder en daarin leg ik mijn beweegredenen uit.

Haarlem, 1 juni 2019,

Geachte voorzitter, beste Jos,

 

Na rijp en moeilijk beraad, met mijzelf, mijn omgeving en mijn fractiegenoten, heb ik besloten om te stoppen als raadslid voor de gemeente Haarlem.

Toen ik aan dit avontuur begon, vanuit visie en verantwoordelijkheidsgevoel, was mijn persoonlijke situatie anders dan op dit moment.

Ik had geen betaald werk ( meer) en moest na driekwart jaar intensief solliciteren, erkennen dat dat waarschijnlijk ook niet ging gebeuren. Dat was een harde conclusie maar wel realistisch.

Om toch mijn steentje bij te dragen, kennis en ervaring in te zetten en zinvol bezig te zijn, ben ik politiek actief geworden. Bij mijn partij GroenLinks.

Tot mijn verbazing en vreugde kwam er toch weer een betaalde baan op mijn pad, min of meer tegelijkertijd met de verkiezingswinst van GroenLinks, waardoor ik, als 8e geplaatst, in de gemeenteraad van Haarlem kwam. Ik was trots en heb in overleg met de fractievoorzitter een portefeuille gekozen die dicht tegen mijn werk en ervaring aan ligt. We hebben een grote fractie en kunnen het werk verdelen.

Op verschillende manieren heb ik de afgelopen periode geprobeerd om een goede balans te vinden tussen mijn activiteiten en verschillende levensterreinen.

En is mijn conclusie, helaas, na 1 jaar en een paar maanden dat het niet gaat. Of het gaat ten koste van mijn gezondheid of ik doe de dingen half of net niet goed genoeg. Daar word ik enorm ongelukkig van en het geeft veel stress.

De stad, de Raad en mijn fractie verdienen een raadslid dat zich voor 100% kan inzetten.

Ik kan dat raadslid niet meer zijn en daarom verzoek ik u om mij ontslag te verlenen als Raadslid van de gemeente Haarlem. Mijn plaats in de fractie wordt door een nieuwe en gedreven collega overgenomen.

Met vriendelijke groeten,

Marion Steyger

 

Ik hoop dat jullie begrip hebben voor mijn besluit. En als dat niet zo is dan begrijp ik dat ook.

Wie weet wat de toekomst nog brengt. Ik ben enorm trots op het coalitieakkoord waar GroenLinks een flinke stempel op heeft gezet.

Waar ik kan zal ik dat blijven steunen, ook al is dat niet meer in de gemeenteraad.

 

Hartelijke groet van Marion Steyger