Intervieuw met Wethouder Marie Thèerésa Meijs
Intervieuw met Wethouder Marie Thèerésa Meijs

MBO studenten maken reportage over onderwerpen in de politiek

Gemeenteraadsleden en de griffie van de raad hebben het initiatief genomen om aan studenten van het Nova College te vragen om te onderzoeken hoe de raad in beeld kan komen bij de doelgroepen MBO en jongeren onder de 25 jaar.
Inmiddels staan 3 video’s online. 18 April worden de “Oscars van de Raad” uitgereikt.

Link: Video Buurtcentrum in Molenwijk

Richard, Marijn, Sidney en Toine onderzochten of er draagvlak is voor een Buurtcentrum in Molenwijk, Raadslid John Oomkes (PvdA Haarlem) en Wethouder Marie Thèrése Meijs (GroenLinks Haarlem) en verschillende Haarlemmers in Winkelcentrum Schalkwijk gaven hun mening over het initiatief van Wijkraad Molenwijk Haarlem.

Link: Video Groene Energie/Aardgasvrij

Maurits, Tom, Joshua en Jimme volgden een maand lang een onderwerp op de raadsvergadering. Zij ondervroegen verschillende bewoners op straat en de raadsleden Joris Blokpoel (VVD Haarlem) en Jacques Amand (TROTS Haarlem), over Haarlem Aardgasvrij/Groene Energie

Link: Video Plannen Gonnetstraat

Lieke, Bas, Bas, Thijme en Vincent kozen voor de bouwplannen in de Gonnetstraat en interviewden daarvoor raadslid Jurrit Visser (CDA Haarlem) en schaduwraadslid Joris Krouwels (D66 Haarlem) op locatie.