Aantal klachten per jaar
Aantal klachten per jaar

Meldt klachten vliegtuigoverlast bij B.A.S.

In Haarlem worden regelmatig klachten gemeld over vliegtuiglawaai. Op de site http://www.bezoekbas.nl/ kunt u zich registreren en dan uw melding doen van de overlast. Een periode klacht met tijdstip, een specifieke klacht of een overige klacht. Het kan gaan om geluid, angst, vervuiling enzovoort. (Als u uw webbrowser sterk beveiligd heeft tegen pop-ups e.d. dan komt u er niet in.)

De klachten worden geregistreerd per woonplaats opgedeeld in geografische vakken. Op een overzicht kunt u klikken op een vak en zien hoeveel klachten er gemiddeld zijn ingediend tussen 2013 en 2017.

U kunt op de site ook de vluchtroutes per start en landingsbaan zien. Tevens kunt u de huidige vliegtuigen live en bewegend zien weergegeven.

In Haarlem komen de meeste klachten (meer dan 50 per jaar) vanuit Schalkwijk m.n. Meerwijk (250-500) en Boerhaavewijk (101-250). Haarlem Centrum (51-100), Haarlem Noord het zuidelijk deel (251-500) en Spaarndam Oost (101-250) Spaarndam West valt in twee vakken met gemiddeld 26-50 klachten per jaar. Uit het Vondelkwartier komen 51 tot 100 klachten. Op het kaartje zijn deze gebieden licht-rood, oranje en paars gekleurd. (Ook Cruquius en Heemstede). Uit de Waarderpolder komt geen enkele klacht.