9 FEBRUARI GOED GESPREK MET MOHAMED EL MESBAHE

Jan Hoekema praat elke woensdag met Haarlemmers uit alle geledingen van de samenleving over de corona-crisis. Woensdag 9 februari: Mohamed El Mesbahe,  veldwerker/jeugdhulpverlener, oprichter van Hattrick. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Livestream gratis te volgen via de homepage van de website, Facebook-pagina of  Youtube-kanaal en na afloop te vinden op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

 

15 FEBRUARI ELDORICA JURRIAAN ANDRIESSEN

Als onderdeel van het Ecotrip-festival van 13-20 februari in Haarlem brengt de Pletterij dinsdag 15 februari een eerbetoon aan schrijver, componist, graficus en futurist Jurriaan Andriessen. Andriessen is vooral bekend geworden van zijn grafische compositie ‘Portret van Hedwig’ (zijn vrouw Hedwig de Beer) en zijn futuristische schets Eldorica, een utopische beschrijving van een ecologische wereld.

Het programma bestaat uit drie delen: de vertoning van de documentaire Eldorica van Fred Boeré. Aansluitend een gesprek over de betekenis van deze schets van een betere, circulaire wereld met Hedwig de Beer, Marjan Minnesma van Urgenda en de maker van de documentaire. Als afsluiting speelt pianist Anton Treffers een recital van delen van Andriessens’ compositie Portret van Hedwig.

Aanvang 20 uur. Kaarten 3 euro. Livestream gratis te volgen via de homepage van de website, Facebook-pagina of  Youtube-kanaal en na afloop te vindenop het YouTube-kanaal van de Pletterij.