Fractie en Bestuur feliciteren Raja van harte. Met name de leden van de commissie Samenleving kennen Raja goed.

Raja is geboren in 1971 in Haarlem. Raja heeft een groot sociaal hart, waarbij zij altijd oog heeft voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. . Het motto van Raja komt uit een Arabische spreekwoord “Wat uit het hart komt, komt bij het hart terecht” Dit betekent: met wie je ook werkt, in welke lastige context dan ook, mensen voelen je oprechtheid en betrokkenheid. 

De voordracht commissie schrijft:

Met Raja presenteert de commissie een lokale held op de lijst. Een echte verbinder in de Haarlemse samenleving die dicht op de politiek het verschil weet te maken. Raja is geridderd vanwege haar beeldbepalende lokale rol in het realiseren van een leefbare samenleving. Een stabiele, innemende en wijze idealist, die met haar ervaring als jeugdzorgwerker veel kennis heeft van wat er nodig is rondom jeugdcriminaliteit en ook armoedebeleid. Raja heeft de commissie voor zich gewonnen met haar inspirerende en gezaghebbende persoonlijkheid. Een volksvertegenwoordiger met levenservaring en charisma.

Zie de landelijke website.

De leden van GroenLinks mogen via een ledenreferendum stemmen op de volgorde van de lijst. Dit online ledenreferendum loopt van 14 tot en met 28 november 2020. Op maandag 30 november 2020 om 19.00 uur maakt de referendumcommissie de uitslag bekend.