Dit bericht sloeg voor veel Haarlemse muziekliefhebbers in als een bom. Juist op het Slachthuis wordt voldaan aan een breed levende behoefte. Juist hier is ruimte voor lokaal talent en experimentele programmering, ook van bands buiten Haarlem.

Al langer spelen discussies tussen de gemeente en het Slachthuis over de ruimte die de vergunning biedt en de mogelijkheden van optredens van bands en de sluitingstijden. De toekomst van het Slachthuis staat nadrukkelijk op het spel, met een beperkte exploitatie zal een duurzame financiële toekomst een utopie zijn. Hier hebben wij ook al in het najaar aandacht voor gevraagd. Waarom juist nu de programmering in het weekend stopgezet moet worden en niet langer kon worden gedoogd is dan ook onduidelijk. Hier zullen we het gemeentebestuur dan ook nader op bevragen.

Het gemeentebestuur dient zo spoedig mogelijk met een oplossing te komen voor het Popcentrum Slachthuis, samen met de creatieve mensen van het Slachthuis en met de buurtbewoners. Dat kan prima samen, met een goede balans tussen prettig wonen voor de buurtbewoners en cultuur. Haarlem moet ruimte bieden aan zowel cultuur als aan bewoners. Wij geloven in een toekomst voor het Slachthuis, waaronder naast de oefenruimtes een podium met ruimte voor programmering voor onder andere externe bands. De gemeente moet dan ook aan de slag met het Slachthuis en de buurtbewoners voor een blijvende, werkbare en toekomstig bestendige oplossing. Waar een wil is, is een weg.

PvdA Haarlem
GroenLinks Haarlem
D66 Haarlem
CDA Haarlem
Actiepartij