Top 11 kandidaten

Robbert Berkhout lijsttrekker GroenLinks

Op woensdag 13 december hebben de leden van GroenLinks Haarlem raadslid Robbert Berkhout (31) gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op woensdag 13 december kwamen 60 leden bijeen in Café Brinkmann om de kandidatenlijst vast te stellen. Zij kozen huidig raadslid Robbert Berkhout als hun lijsttrekker. Berkhout zegt vereerd te zijn met deze positie op de lijst en zijn 'stinkende best' te doen om zoveel mogelijk uit het nieuwe verkiezingsprogramma binnen te slepen. Ook is hij verheugd over de samenstelling van het nieuwe team kandidaten. Zijn voorgenomen koers: "GroenLinks staat voor het positieve in plaats van het negatieve, de verbinding in plaats van de uitsluiting en lef tonen in plaats van af te wachten." Berkhout is nu gemeenteraadslid en woordvoerder in de commissie Ontwikkeling.

De ledenvergadering heeft de voordracht van de kandidatencommissie volledig overgenomen al duurde de vergadering tot half elf vanwege de zorgvuldige stemprocedure.

Op nummer 2 is Sacha Schneiders-Spoor verkozen en op plek 3 staat het huidige schaduwraadslid Jasper Drost. Op vier Roséanne Aukes, de huidige raadsleden Burhan Gün en Ziggy Klazes staan op plek 5 en 6. Op 7 staat fractieadviseur Peter van der Doel en op 8 Marion Steyger. Op 9 Melissa Oosterbroek, op 10 Peter van der Mark (bestuursecretaris) en op 11 Najim Zohri. Op de kandidatenlijst van GroenLinks Haarlem staan in totaal 25 namen.

Voor de posities 1 tot en met 11 hielden de kandidaten een presentatie en konden zij pitchen om een hogere positie op de lijst te krijgen. De leden konden de kandidaten bevragen op hun kwaliteiten, ervaring en standpunten. Uiteindelijk kozen de leden in overeenstemming met de concept kandidatenlijst die door de kandidatencommissie was voorgedragen.