Tenda Hoffmans van GroenLinks is voor de tweede achtereenvolgende keer tot het 'Beste Haarlemse raadslid van het jaar' uitverkozen. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse verkiezing die het Haarlems Dagblad heeft uitgeschreven onder Haarlemse politici.

Hoffmans (36) wordt ‘een scherp debater' en ‘vasthoudend' genoemd. Daarbij is ze ‘duidelijk' en ‘consequent'. Iemand schrijft: ‘Ze zit er niet voor het spelletje, maar wil wat bereiken. In het debat is ze hardnekkig en niet snel uit het veld geslagen'. Hoffmans haalde negen van de 41 stemmen, één minder dan vorig jaar, toen ze de verkiezing ook won. Het is voor de vierde keer dat Haarlems Dagblad deze poll organiseert.

Hoffmans heeft als gemeenteraadslid zitting in de commissies Beheer en Ontwikkeling. Vooral in discussies over het terugdringen van het autoverkeer in de binnenstad en betere voorzieningen voor de fiets viel ze dit jaar op. Dat gebeurde ondermeer in discussies over de geplande aanleg van een parkeergarage onder de Nieuwe Gracht (tégen) en de bus- en autovrije fiets- en voetgangersstraat (‘Rode Loper') van noord naar zuid door het centrum (vóór).