Ziggy Klazes tapt water op de Grote Markt

Twee extra watertappunten

GroenLinks diende tijdens de kadernotabespreking, samen met OPH, CU, D66 en CDA een motie in waarin het college werd verzocht om twee extra watertappunten in de stad. De locatie van de extra watertappunten zou bepaald moeten worden aan de hand van input vanuit de stad en de aanvulling die de tappunten zouden vormen op het bestaande netwerk. Het college heeft aangegeven de motie uit te willen voeren. Dat betekent dat Haarlem in 2018 twee tappunten rijker zal zijn!

In 2016 werden eerste watertappunten in Haarlem geplaatst. Ze worden veelvuldig gebruikt en veel bewoners en bezoekers hebben aangegeven blij te zijn met deze mogelijkheid tot het tappen van vers drinkwater in de openbare ruimte. Ook hebben veel bewoners van Haarlem aangegeven graag een tappunt in hun eigen buurt te willen hebben.

Watertappunten dragen bij tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van zoete drankjes en helpen bij het verminderen van de hoeveelheid afval die de wegwerp waterflesjes. opleveren. GroenLinks is blij met de extra tappunten.

De motie werd bijna raadsbreed (op Hart voor Haarlem na) aangenomen.

Ziggy Klazes