De Drijfriemenfabriek staat naast het stads-strand van de Oerkap. Het is een mooi gebouw, maar de staat van onderhoud is erg slecht en een doorn in het oog. In het gebouw zijn er nu oa oefenruimtes voor Haarlemse bands.

De exploitanten van de Oerkap willen dit pand kopen om het te restaureren en duurzaam te ontwikkelen als een plek voor cultuurhoreca met een zaal en studio’s, de zgn Stadshal en het Stadspodium. Een mooi gebouw en waar men kan genieten van muziek, onder andere van de bands die een vernieuwde plek hebben om te kunnen oefenen.

Oerkap zelf wordt ook vernieuwd en naast het stadsstrand wat we allemaal kennen komt er ook een drijvend terras en wordt nieuw groen toegevoegd.

Na jaren (onder-) zoeken naar een goede oplossing voor de verkoop aan de Oerkap, ligt er nu een document voor de verkoop en ontwikkeling waar (bijna) iedereen zich in kan vinden. We verwachten dan ook groenlicht tijdens de behandeling in de komende raad voor deze verkoop en mooie ontwikkeling.

Wij kijken nu al uit naar een mooi strand met terras en een prachtig gebouw waar van alles rondom ‘cultuurhoreca’ gebeurt. Een plek waar je graag bent om te genieten van de kenmerkende ontspannen sfeer van een strand in de stad!