Robbert spreekt Raad toe

Verslag verkennende gesprekken

29 maart in de eerste raadsvergadering van de nieuwe raad, deed fractievoorzitter Robbert Berkhout verslag van de stand van zaken inzake verkenning van mogelijkheden coalitie:

Robbert stelt dat het een eer en een verantwoordelijkheid is om hier (in de raad) te staan. Er ligt een kans om gezamenlijk iets neer te zetten, een start met 39 raadsleden samen, is belangrijk. Na een korte nacht zijn vorige week donderdag de eerste gesprekken gevoerd in een eerste informatieronde. Robbert heeft deze als open ervaren en met de wil om tot een goede verstandhouding te komen.

Tweede ronde

Vandaag donderdag 29 maart is de tweede verkenningsronde gestart, die dieper gaat kijken naar de overeenkomsten en verschillen en de ambities van de verschillende partijen. Vanuit GroenLinks ziet Robbert de opgaaf om iets de doen aan de woningenschaarste, verduurzaming, bereikbaarheid en de participatie=handreiking naar de stad. Robbert is benieuwd hoe de partijen in die onderwerpen staan en hoe zij vinden dat dit proces vorm moet krijgen. Wat zijn de verwachtingen voor de rest van het proces.

Derde stap

Robbert verwacht vanaf volgende week donderdag een nieuwe stap in het proces te zetten waarbij gerichter wordt gekeken naar een coalitie. Hij wil graag en vindt dat belangrijk, dat alle 12 partijen meedenken in het proces en zaken meegeven die van belang zijn de komende vier jaar. Er zit veel kennis in de raad.

Stad betrekken

Robbert wil de stad betrekken bij het proces. Wat men/de stad daarvan kan verwachten, moet helder zijn. Het zou in de vorm van stadsgesprekken met belangengroep kunnen zijn maar hij hoort graag van andere partijen wat hun ideeën zijn hieromtrent.