Een van de speerpunten van GroenLinks is gelijkwaardige behandeling in de kleurrijke diversiteit van ons land, waarbij de vrouwenemancipatie een belangrijke rol speelt. Grondwettelijk is veel goed geregeld, maar in de praktijk valt dat in veel gevallen nog tegen.

Vooral in de wijken Schalkwijk en Haarlem-Noord, zien we ongelijkheid in de mate waarin vrouwen toegang hebben tot een periode kit (menstruatie kit). Het verschaffen van deze kits lijkt een kleine moeite, maar kan echt een verschil maken voor veel vrouwen, vooral jongere vrouwen, die het toch lastig vinden om zelfstandig een eerste stap te zetten naar het vragen van hulp.

Laten we die schaamte wegnemen door initiatief te nemen en de kits laagdrempelig beschikbaar te stellen.

Dit project heeft als doel: 

● Het bereiken van vrouwen en jonge meisjes in lage sociaaleconomische wijken

● Het creëren van een contactpersoon die deze vrouwen helpt

● De periode kits wordt verschaft in een discrete container die beschikbaar is op middelbare scholen en in bepaalde locaties in de wijk

Middels dit project hoopt GroenLinks anderen te inspireren, zodat de kansengelijkheid in Nederland stapsgewijs verminderd kan worden door een helpende hand te bieden aan je naasten.

Ook zal dit een eerste stap zijn om vrouwen op een discrete manier te helpen op één van de vele vlakken van ongelijkheid die helaas nog steeds dagelijkse realiteit zijn.