Zonnepanelen op stadskantoor

Zonnepanelen kopen met korting en advies

Wethouder Sikkema wil Haarlem graag groener en duurzamer maken. Per brief beveelt zij de inwoners aan gebruik te maken van de “Huizenaanpak” een consortium van samenwerkende vakmensen. Energieadviseurs, bouwkundig adviseurs, architecten, aannemers en installateurs uit de regio IJmond en Zuid-Kennemerland.

De Huizenaanpak adviseert hoe u uw huis kunt verbouwen (vloerverwarming, extra kamer) en het tegelijk energiezuiniger kunt maken met duurzame ingrepen als isolatie, dubbel glas of zonnepanelen

Groepsaankoop zonnepanelen

De eerste grote actie is een collectieve aankoop van zonnepanelen. Degelijke Duitse Aleo-zonnepanelen en Nederlandse SMA Sunny Boy omvormers.

Het aantal zonuren in Haarlem is hoog. Afgelopen jaar scheen de zon 1032 uur in Maastricht, in Haarlem scheen de zon maar liefst 1109 uur!

Als u denkt dat uw dak geschikt is voor zonnepanelen kunt u zich laten informeren.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Er worden 12 voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd twee sessies per avond, de één begint om 19.00 uur de volgende 20.45 uur.

Dinsdag 30 mei in centrum (gemeentehuis), Woensdag 31 mei Schalkwijk; Donderdag 1 juni Noord; Dinsdag 13 juni Centrum; Woensdag 14 juni Schalkwijk; Donderdag 15 juni Noord. U kunt zich voor 1 van de avonden inschrijven.

Advies op maat

U betaalt € 25 voor een bezoek aan huis voor een persoonlijk advies en een offerte op maat voor uw huis. Blijkt uw woning niet geschikt voor zonnepanelen? Dan krijgt u het bedrag terug.

Lokale monteurs installeren de panelen.

De aangeboden pakketten hebben een terugverdientijd van 9 jaar of 8 jaar.

De BTW die u over de volledige installatie van de zonnepanelen betaalt, kunt u bij de Belastingdienst terugvragen. De aanvraag daarvan kunt u ook betaald uitbesteden.

De site van Stichting Huizenaanpak, het inschrijfformulier!

Op weg naar Haarlem aardgasvrij

Haarlem wil in 2040 aardgasvrij zijn. Om de duurzame ontwikkeling te versnellen, is de Huizenaanpak opgericht met steun van de gemeente. De Huizenaanpak wordt door de gemeente ondersteunt omdat het meer bestaande huizen behoudt voor de toekomst, het lokale werkgelegenheid oplevert en het vakmensen zijn die duurzame verbouwingen verzorgen.