Uitegesproken GroenLinks in de commissie ontwikkeling van 4 juni door Melissa Oosterbroek

"Vorige commissie vergadering had ik het over dat als de economische visie de boom is, openbaar vervoer de stam is. De corona crisis heeft mij doen inzien dat we de economische visie meer moeten zien als een bos met verschillende bomen, OV, ICT, Energie, Innovatie, Ondernemers en Duurzaamheid. En zo is het opgeschreven in deze visie en dat is niet veranderd door Corona. Ik vind dat onze organisatie goed reageert op de ondernemers in de stad, ik heb het gevoel dat er veel communicatie is wat gericht is op doen, en vaak ook op duurzaam doen. Haarlemsewinkels.nl muggie.nl of onze eigen mailing van de groene mug. Iedereen zit er in een crisis betreft communicatie bovenop. En daar ben ik erg trots op.

De vorige bespreking heeft u ons toegezegd om het ondernemersplatform ook in te zetten om opdrachten te geven aan onze Haarlemse ondernemers, dat versterkt onze economie. En dat is wat GroenLinks betreft extra nodig in tijden van Corona. Wij kunnen de werkgever zijn die stabiliteit geeft en opdrachten geeft zodat onze Haarlemse economie blijft draaien en de horeca en cultuur hun omzetten weer kunnen draaien. We willen natuurlijk niet dat onze economie te veel afhankelijk wordt van expats die veel geld uitgeven in onze horeca en lokale winkels. Wat is de status van dit project? "

"Ik denk namelijk dat het een mooie bouwsteen zou kunnen zijn voor onze mogelijke Haarlemse Green Deal. Een economisch stabiliteits project voor onze mooie stad om onze ambities te versnellen, zoals het project om meer loodgieters op te leiden om warmtepompen te installeren. Want die mensen hebben we in de toekomst hard nodig en biedt ook stabiliteit voor een gezonde Haarlemse economie. Zorg ervoor dat we deze banen nu creëren en faciliteren. En als dat in de Waarderpolder is dan willen wij zeker op de uitnodiging van de PvdA ingaan om mee te denken..

Dan zorg ook andere Haarlemse ondernemers op de hoogte zijn van impact ondernemen want opin aansluiting van de SP, een sociale werkgever is goud waard!

Lees hier wat we eerder hebben gezegd over de economische visie:

https://haarlem.groenlinks.nl/nieuws/economische-visie-vrijgegeven-voor-inspraak